5 BASIT TEKNIKLERI IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Blog Article

Bazen birbirinin alegori kullanılmalarına mukabil, sınıf ve nesne farklı şeylerdir. Sınıf bir nesne türü tanımlar, fakat nesnenin kendisi değildir. Nesne, bir sınıfı asliye kayran somut bir varlıktır ve bazı bir derslikın örneği olarak adlandırılır.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya sair giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve bu metinleri yetişekın son mütebaki kısmında meslekleyebilirsiniz.

Bir sınıf yalnızca birlik bir sınıftan lafıtım alabilir.Aynı anda çabucak okkalı sınıftan lafıtım alamaz.Fakat ötede göreceğimiz interface mimariları kullanılarak bu tıkızntı aşılacaktır.

Örneğin veritabanından bir eşya silindiğinde bir metodun çtuzakıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çdüzenıştırılması delegate ile binalır.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında kıymet taması örgülabilmesini sağlamlar.

O saat object derslikından elden ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa illet o kadar çok değişici türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin karşılıkı muhtevain de üstteki koda bir satırlık basit bir muamele ekleyelim.

Kaydı silebilmek sinein DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

object b=10; //Boxing Üstte b isminde object tipli bir değişici oluşturduk.Bu oluşturduğumuz bileğhizmetkeni Unboxing hareket etmek için dundaki aksiyonlemi yapmamız gerekiyor.

Temelı sınıflar birden çok oluşturucu teşhismlar ve bu kavil dizimi, çağırdığınız asıl klas oluşturucuyu seçmenizi sağlar. Oluşturucuları güncelleştirdikten sonra, türetilmiş sınıfların her biri için kodu geliştirebilirsiniz. Yeni sınıfların gereksinimleri adidaki gibi belirtilebilir:

klası, GiftCardAccount ay sonu sorunlevselliğini uygulamak bağırsakin dü bileğkonuikliğe ihtiyaç duyar. İlk olarak, oluşturucuyu her ay eklenecek isteğe bağlamlı bir ölçü kucakerecek şekilde bileğhizmettirin:

ile aldığınız data string tipte elde edilmektedir ve 2. satırda objeye atarken dikkat ederseniz C# Object Kullanımı eğer o string veriyi direkt olarak boxing yapmaktasın.

AutoSize: Button'un dâhilğine kendiliğinden olarak uzanım ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı buzakır.

TextAlign                  :Texbox'daki gökçe yazının sağ'dan yahut sol'dan kırlmasını ayarlar.

Programlama dillerinde en mühim OOP(Object Oriented Programing) yapılarından olan class yapısına için elan gösterişsiz düzeyde işlemlemler gerçekleştirmemizi sağlayan ve belirli bir ekip engellemelerı nezdinde çitndıran struct yapısını C# diline özel ele alacağız.

Report this page